Снимка: Pexels

Пореден случай на брутална агресия от деца възмути потребителите на социални мрежи. На кадри, качени от свидетел, се вижда как две момичета бият жестоко своя съученичка. Биячките се редуват и й нанасят юмруци и ритници, докато свидетели на насилието снимат с телефоните си.

Жертвата и нападателите й са от Драгоман, но действието се развива в Сливница. Майка на две малки деца, която коментирала с възмущение видяното, получила сериозни заплахи от биячките на жертвата.

"Дъщеря ми е я страх. Нямам обяснение защо е бита толкова. Казват, че е обиждала момичетата, които са я били, но тя твърди, че няма такова нещо", споделя пред Нова тв майката на битото момиче Румяна.

Оказва се, че жертвите на двете биячки са много. Сред тях и дете, което обяснява, че взима повече пари от вкъщи, за да има да им даде. Неговият брат, който бил по-голям не искал да ходи на училище от страх.

Друг родител също е подал сигнал в полицията заради тормоз от страна на двете момичета от клипа. И неговото дете не смее да отиде на училище и били посъветвани от директора на школото да си стоят у дома, докато не се разясни случая.

"Едно от момичетата ми звънна по телефона и ме заплаши, защото споделих клипа с побоя в интернет. Не съм правила коментар под видеото. По телефона тийнейджърката ми каза, че малкото ми дете ще бъде дадено за органи, а с другите ми две деца, които са първи клас – ще получат същото като момичето от клипа", сподели друга жена.

Полицията работи по случая. "За конкретния случай искам да уверя, че веднага е започната проверка. Установени са непълнолетните извършителки. Има данни за две престъпления – грабеж и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди", заяви говорителят на МВР Мариела Маркова.

Стана ясно, че двете момичета ще бъдат изключени от училището, но това не решава проблема с агресията им върху децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase