Снимка: БГНЕС
fallback

Заради пандемията от COVID-19 туристическият ни сезон пострада, а сега с войната в Украйна се очаква той да се влоши още повече.

Oще по темата

Според Димитър Балтов, зам.-председател на УС на "Обединение Бъдеще за туризма", тази година се очертава да е по-лоша от миналата. "Има информация, че един от английските туроператори отменя чартърите си до България заради близостта ни до Украйна. Миналата година руски туристи почти не са дошли, но за сметка на това украинците са били доста", каза Балтов пред Нова тв.

По думите му под карантина на неваксиниран гражданин след завръщане у нас не е необходимо.

"Очаква се поправка на тази заповед, но тя не се случва. Озадачи ме изказването на Асен Василев, че туризмът е добре финансиран. В момента бюджетът е микроскопичен, а фирмите все още имат проблем с издължаването към клиентите", смята Балтов. Според него се очаква до края на март да бъдат преведени последните помощи за бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Хаха

преди 2 години

Баси и ахмака. Щял да се настани на квартира в съседния град и всеки ден да ходи до плажа с влака. Бах кви хора има.

66

Анонимен

преди 2 години

До 65 Стой си на село. Киртаци като тебе по-добре не ходете на морето. Само лошо впечатление правиш с твоите 30лв дневно. Стой си на село, на язовира, хващай каракуда и се наливай с парцуца.

65

Анонимен

преди 2 години

Е нали миналата година се похвалихте, че била най-добрата от много години насам? Значи тази ако е по-лоша - пак ще е добра. :)

fallback