fallback

Варненски бизнесмен е сред първите, които настаниха безплатно група украинци. Той стори това в хотела си.

Хората вече няколко дни имат подслон и храна, но все още не могат да се отърсят от преживения ужас на войната.

Георги Цветков е собственик на семеен хотел край Варна. Преди няколко дни научава от свой приятел, че група украинци имат нужда от подслон. Веднага се отзовава и настанява шест човека.

"Целият им престой е за моя сметка, без ограничения и без условия. Всичко, каквото пожелаят, го получават от нас", каза той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Украинците пристигат от Одеса с кола - три жени, две деца и едно младо момче. Ужасени и безкрайно уморени от дългия път и чакането по границата, групата най-после намира малко спокойствие. И макар украинците вече да са далеч от войната, в съзнанието им все още отекват изстрелите и звука на сирените.

Хотелиерът предложил и работа на украинците, но те са отказали.

"Това са много горди хора, отказват почти всякаква помощ. Искат сами да се справят и да намерят решение", обясни Цветков.

Засега жените и децата остават в хотела с надеждата скоро да се приберат отново в родината си.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 2 години

Има толкова много безработни българи. Защо "Доброто" не ги настани безплатно в хотела си без условия и ограничения? Айде, спрете с мантрата за Добрия самарянин, който прави всичко безвъзмездно!

52

Тъпи

преди 2 години

Русофил не ви ли омръзна да ви мразят?

51

Тошо

преди 2 години

Браво, ти направи това което и аз ...и всеки Човек би направил!Ти ще останеш в историята, с добро , ти си и гордост за България!

fallback