fallback
 
Първите бежанци от Украйна вече са в България, а хиляди българи предложиха подслон и храна.
 
"Чух за едни момчета - българи, които ходят да помагат със своите автомобили, аз нямам тази възможност и реших да помогна с това, което мога. Не може да помогнем на всички, но всеки може да помогне на някой. Теоретично в хотела ми могат да се настанят до 130 човека, тъй като взех спонтанно решение. Както аз, така и повечето ми колеги в този момент извършваме ремонти. В момента съм предоставил 10 стаи, които стават за обитаване и не са в ремонт. Днес ще почистим и ще оправим още стаи", разказа собственикът на хотел Симеон Господинов пред Bulgaria ON AIR
 
Той обясни, че са приели 80 човека дотук, а снощи са пристигнали още хора.
 
"Не можете да си представите какво е измерението на тази ужасна война. Хората, които идват при мен, са с най-различни съдби. Снощи късно дойдоха хора от Харков, повечето са от Одеса. Има доста майки с деца, бременни жени. Има хора, които са били по-заможни, защото идват със скъпи автомобили и само с дрехите на гърба си", обясни Господинов.
 
"Идват едни ужасно изморени хора. Пътували са с дни. Други са пътували през пътища, където е имало бомбардировки. Покъртителни разкази слушам от тези хора", обясни Господинов.
 
"Установих контакт през социални мрежи, асоциация на българите в Украйна. Навсякъде, където успях да намеря някакви контакти, обявих възможността, че мога да приема хора. Веднага дойдоха хора. Единственото, което не съм ползвал по никакъв повод е държавата и до момента не я виждам никъде", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ufca

преди 2 години

Няма оня г***лпак министер на туризма каза, че туристи няма да има така че се гответе за стягане на коланите. Да не мислиш, че тия не£елници ще дадат помощи или ще поискат нещо от европа. Сервилни, сенилни невръ стеници това е държавата в момента

39

гост

преди 2 години

do Големи сме лицемериИма малка разлика между майки с деца и армии от мъже бежанци от БИ

38

Анонимен

преди 2 години

Хората, дето имат нужда и са гладни трудно искат. Онзи ден една ц.. Ка ми иска стотинки, е дадох и 50ст, обаче се оплака че са малко. И аз и викам, че като иска повече, да си намери работа. Вярно е, че може и някой да има нужда, заради такива хората не дават вече.

fallback