Снимка: БГНЕС
"От 25 февруари до 6 март са планирани действия за подобряване на движението по пътищата", съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП, предаде БГНЕС.
 
За времето на операцията ще бъде засилен контролът за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или упойващи вещества, ще се следи и спазването на скоростните режими. 
 
Успоредно с това екипите ще засилят проверките си и над водачите на двуколесни моторни превозни средства – по данните на „Пътна полиция“, ГДНП само през дните на текущия месец са загинали четирима мотоциклетисти, като двама от тях не са притежавали съответната категория правоспособност. За сравнение през целия месец февруари на 2021 година при пътнотранспортни произшествия е имало само един загинал водач на двуколесно МПС.
 
В операцията, освен служители на Пътна, ще се включат и от Охранителна полиция, които ще имат засилено присъствие в малките населени места. Екипите ще следят основно за недопускане на управление на МПС от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или наркотични вещества.
 
"Дните на операцията съвпадат и с Националния празник. Традиционно ще има засилено полицейско присъствие с цел подпомагане на трафика на входно-изходните артерии на големите градове и на местата, които традиционни се посещават от гражданите", уточни Близнаков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase