Снимка: БГНЕС
fallback
"Южно преминаващ не много дълбок средиземноморски циклон ще обуславя времето над цялата страна и на Балканския полуостров", каза в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев.
 
"Валежи от дъжд, които във високите котловинни полета на Югозападна България и Предбалкана, на 600-700 метра надморска височина, следобед и късно вечерта ще преминават в сняг", каза още той.
 
Очакват се и смесени валежи. В четвъртък температурите ще бъдат доста по-ниски.
 
"1 март ще посрещаме с по-хладно време, след което времето ще стане типично мартенско. февруари месец е бил с 2,6 градуса по-топъл, а за София януари месец отиде с 2,8 градуса", обясни Рачев.
 
В Русе се очакват дъждове, а в Стара Загора валежите ще са събота и неделя.
 
"В Смолян утре ще има валежи и късно вечерта в неделя, нормални температури за края на февруари, а валежите по прогноза не са съществени. В планините ще трупа много хубав сняг", обясни климатологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Отнесени от вихъра

преди 2 години

Синоптичките путиливизора не могат да познаят какво е било времето вчера, обаче правят прогнози, показват разни циклони, градуси и жълти и червени кодове.

3

noFreeman

преди 2 години

какво лошо време бе неграмотници... тук пече слънце и е 16 градуса в югпизтока...

2

Анонимен

преди 2 години

В тази статия липсват предлози, подлози, словоредът е тотално объркан....все едно е писана от неизкарал втори клас швед.

fallback