Снимка: БГНЕС

Непрекъснато спиране на тока тормози жители на местността "Ракитника“ във Варна. Хората се оплакват от постоянно спиране на тока, което поврежда уредите в домовете им.

Постоянно има отклонения и в електрическото напрежение. Хората казвaт, че проблемът с тока там е от години и многократно са подавали сигнали до електроразпределителното дружество. До момента обаче няма резултат.

Очаква се много хора да се съберат, за да изразят своето недоволство от лошото качество на електроенергията. Районът е предпочитан за живеене от варненци, тъй като е много живописен.

В "Ракитника" има много къщи за гости, а постоянните жители са около 1000 домакинства. Проблемите с тока създават много проблеми освен в домакинствата, и в развитието на местния бизнес. Ниското качество на тока по никакъв начин не съответства на цената, които хората трябва да плащат.

"Проблеми с тока е имало винаги, защото тук е на кооперации и като се навърже нов човек, става все по-слаб токът. Плащаме за 220 волта, но токът е около 190 волта", обясни пред БНТ Борис Иванов, жител на града.

Чести аварии има и през зимата, когато хората остават с часове, а понякога и с дни без електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase