Снимка: Pixabay
Водоподаването в източната част на Перник - в кварталите „Изток”, „Мошино”, „Тева” и „Стара Тева”, както и в селата Люлин и Големо Бучино, е спряно. В същия район авария имаше и на 9 февруари. След отстраняването ѝ водопроводът е избил на други две места, обясни управителят на ВиК Борислав Иванов, цитиран от БНР.
 
"В сряда правихме авария на същия водопровод. Всичко беше наред, даже аз бях много приятно изненадан, че в 12 часа на обяд вече бяха готови колегите и пуснахме водата. Да обаче сега изби на 5 метра от тая авария и на около 200 метра по-нагоре."
 
Авариралият водопровод не е сред подменените по време на водната криза, а е включен в проекта за водния цикъл, чиято реализация трябва да стартира през тази година. Днешните аварии са тежки, изисква се повече време за отстраняването им, каза Иванов. 
 
"Оня ден сложиха аварийна скоба, което стана бързо. Обаче днес трябва да се режат парчета, да се наставят и силно се надявам да стане в рамките на работния ден, но съм много притеснен , защото първо са две аварии и наистина е свързано с доста по-сложни манипулации", каза Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase