Снимка: БГНЕС
Специализираната акция на полицията в пирдопското село Антон продължава. Криминалисти проверяваха сигнали за упражнен чадър и покровителство над двама братя, земеделци, за които се твърди, че създавали проблеми и заплашвали местните хора. 
 
Двамата са задържани за убийството на 28-годишен пастир, техен работник.
 
Кметът на Антон Андрей Симов обясни, че упражнява чадър над двамата братя. 
 
"Искам да декларирам, че няма никакъв чадър над тези братя. Няма никакви проблеми с тях. Не съм подавал сигнали срещу тях, защото не е имало проблеми при мен специално", уточни пред Нова тв той.
 
"Много съжалявам за опечаленото семейство. Искам обаче да кажа, че спрямо този човек имаме страшно много оплаквания. Той е рецидивист, изнасилвач - така поне е описан в страницата на селото, обирджия и т.н. Не го познавам, той дори няма адресна регистрация в Антон", подчерта Симов.
 
"Плътно съм зад семейството му - помагаме, закарахме дърва и храна. Но не мога да позволя да се опетнява името на общината и на семейството ми", добави кметът.
 
Относно втория изчезнал човек Симов каза, че доколкото знае, двамата с пастира са били приятели и крадат животни. 
 
Местни заявиха, че не са имали проблеми с двамата братя. 
 
"Те не са такива, каквито ги изкарват. Едно семейство от 4-5 човека да се изказва така, че цяло село ги е страх...", каза жител на Антон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase