Снимка: Bulgaria ON AIR

Пациент избяга от Ковид отделение и почти седмица вече е в неизвестност. 78-годишният Димитър е напуснал бос болницата в Бяла, а роднините му разбрали 2 дни по-късно от свои познати. Мъжът е обявен за общодържавно издирване.

Димитър от село Раданово е приет в болницата в Бяла с коронавирус. Той не е носил със себе си никакви документи. Не е дал и контакт на роднини. Правил е няколко опита да си тръгне.

"Първият път са го върнали, но вторият път той е бил агресивен и е успял да преодолее охраната и да хукне по уличката отстрани. Те са уведомили медицинската сестрата. Уведомиха и мен, казах им да обходят района на болницата", разказа пред Bulgaria ON AIR директорът на МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла - Димитър Димитров.

Роднините на възрастния мъж се оплакват, че са разбрали твърде късно за изчезването му.

"Разбрахме от клюки в селото. Една роднина писа на сестра ми: "Какво става с чичо ти, защото сме силно притеснени". И тя тогава, в петък, на 4-ти, се обади в болницата да попита за състоянието му и директорът ѝ казва, че чичо ми е избягал от болницата в сряда в 19 ч.", разказа племенницата Таня Тодорова.

Жената твърди, че сама е звъннала на регистратурата в болницата, за да остави номер за връзка, още преди възрастният човек да бъде приет.

Дядо Димитър все още се издирва.

"Много ме боли от цялата ситуация. Смятам, че правим всичко, което е възможно, обикаляхме да търсим. Разлепихме листовки на възлови места, питахме хора, търсихме около болницата, в гората, дерето, но е загубено ценно време, беше минало прекалено много време", каза още племенницата.

Роднините молят, ако някой види изчезналия човек, да сигнализира на тел. 112.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase