В Бургас пенсионирани учители и студенти влязоха в класните стаи, за да заместят болните от COVID-19 преподаватели. От Районния инспекторат по образование съобщиха, че благодарение на банката от резервни кадри няма училище, в което днес учебният процес да се е провалил.
 
Студентката Ивелина Василева днес влезе в час при третокласниците. 
 
"В момента завършвам магистърска степен "Предучилищна и начална училищна педагогика". Тъй като има нужда от заместващи учители, ми се обадиха и замествам една от учителките. Колегите ми помагат, преподавам по четене, в момента имаме час по компютърно моделиране", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.
 
В класната стая днес влезе и пенсионираният учител Йонка Милева.
 
"Когато има нужда и ме се обадят идвам с удоволствие, защото 30 години работя в Начално базово училище и идвам да си видя колегите, децата... Преболедувах и съм ваксинирана, имам и бустерна доза, така че смятам, че съм подсигурена", каза тя.
 
"Много е тежко в тази ситуация. За предходния месец имаме 43 болнични листа, над 30 човека отсъстваха. Сега след ваканцията е малко по-добре, но в момента отсъстват 16 човека, от които имаме 6 човека външни заместници - пенсионери и студенти", заяви директорът на училище "Михаил Лъкатник" Снежка Височкова.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase