Снимка: Pixabay
fallback
В община Мъглиж няма да се спират или въвеждат режим на уличното осветление. Решението е на кмета на една от малките общини в България д-р Душо Гавазов, който смята, че средствата от общинския бюджет ще стигнат до пролетта, предаде Нова тв.
 
"Само за месец декември, сметката за улично осветление е 70 хиляди лева, а за първите 10 дена на януари е 40 хиляди лева. 266% увеличение на сметките за улично осветление в сравнение със същия период от миналата година", отчита кметът на Мъглиж.
 
В общината живеят близо 13 хиляди души. 
 
"Въпреки високите сметки, уличното осветление няма да бъде спирано", категоричен е д-р Гавазов.
 
"Не мога да си позволя да изключа осветлението в 21-ви век и да наруша основния принцип на местната власт - опазването на живота и здравето на хората. Сами разбирате, че много възрастни хора живеят самотно и могат да станат обект на посегателство и вандализъм", казва още той.
 
Решението е подкрепено и от жителите на общината. Бюджетът на малката община обаче няма да стигне за покриване на сметките и до средата на годината ще излезе категорично на червено.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Пази Боже

преди 2 години

Само тъмни улици им липсват на хората там .

10

КАЛИН ОРЕЛА

преди 2 години

КОГА ИМ КАЗАХА ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОВЕРКИ И О УЖАС, ПАРИ ИМА!Ти да видиш! Общественните поръчки във всяка община са такъв батак че кметовете се изпотяват само като чуят за ПРОВЕРКА на ОП.

9

Анонимен

преди 2 години

Герберски те кметове ако можеха и слънцето ще угасят.

fallback