Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Снегът попречи на линейка да стигне до село Розино, в близост до Ивайловград, и да помогне на болно дете.
Гюлфан Ариф търси помощ на спешния телефон за 3-годишния си син, който е с висока температура.

От Ивайловград до адреса в селото, където е пациентът, разстоярието е около 40 км. Но заради заснежения път линейката не успява да стигне и остава на главния път за да изчака там малкия пациент.

По 12-те километра от Розино до централния път, детето е извозено с личния автомобил на кмета на селото. "Като не идва линейката ,аз му намерих една кола и го закарахме горе на разклона", обяснява пред bTV бащата.

Детето е прегледано в линейката от фелдшера, след което пак с колата на кмета е откарано до личния лекар в Крумовград.

Кметът на селото Мюмюн Юсеин казва, че е трудно с повикването на линейка, като и за възрастни хора се налага да чака.

В общината без болница линейките са само две. Но заради липса на екипи, на смяна работи един. В този ден за Розино потегля старата линейка, която е трудно проходима.

Вътрешна проверка на Спешната помощ показва, че автомобилът технически бил изряден, но непригоден за тежки зимни условия. Новата линейка, която е можела да стигне до адреса, в същия ден е била на сервиз.

Според шофьора на линейката Николай Николов, са необходими около 35 минути за да стигне екипа до въпросното село и то ако няма сняг.

"Линейката е изправна, просто като има много сняг няма как да стигне", заяви той. По думите му наличните екипи на Спешна помощ не са достатъчни, но кадри не се намират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Фърчилар

преди 2 години

Приготвили сме два партньорски ф16 за такива случаи, да прелетят ниско или дори само високо и да демонстрират солидарност

25

?!?

преди 2 години

Кирил Петков е доволен от реакциятя на Министъра на здравеопазването и на транспорта. Те ще анализират защо линейката не е стигнала, ще създадат комисия и всичко е на ред. Защото дойдоха правилните хорра на власт.

24

Анонимен

преди 2 години

Гюлфан Ариф, Мюмюн Юсеин... В коя част на дълбоката анадолска провинция се намира това село?

fallback