Снимка: Кадър bTV
fallback

Багер и бетон на плажа в Бургас възмути жителите на морския град. Според хората, става въпрос за около 18 тона и са достатъчни, за да се построи семейна двуетажна къща. "Вероятно ще кажат, че е законно, защото е преместваем обект, защото са излезли бетона на друго място и са го донесли на плажа", заяви пред bTV Мартин Донов.

Според зам.областният управител Пламен Янев, са сезирани всички институции, но все още не се е свързал с РДНСК.

"Случаят е много аналогичен с този на плаж "Смокиня". Там институциите се произнесоха, че обектът не отговаря на изискванията за преместваемост. Трябва да кажат дали има, или не нарушение. Ще продължа да ги търся", подчерта Янев.

Затова пък концесионерът на плажа смята, че подизпълнителят на обекта има всички видове разрешения за извършване на дейността си.

"Законно е, подизпълнителят, който е извършил тази дейност, има разрешение за поставяне на преместваемия обект, което е издадено на база одобрената от Министерството на туризма схема за поставяне на такива обекти.

Взети са разрешения за всички дейности, а това, че има бетон, не значи, че обектът не може да се премести, както и бетонните стълби", обясни концесионерът Симеон Цветков. Според него, ставало въпрос за сглобяемо заведение за бързо хранене от около 160 кв. м.

Според жителите на Бургас обаче, дали един толкова голям обект е законен или преместваем, не означава, че решава проблема с бетонирането на крайбрежието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Кико

преди 2 години

Нали нямаше корупция ? Или за НАС може!

19

334

преди 2 години

Герберските калинки са навсякъде по общините и продължават с далаверите си, а простичкият българин си мисли, че новото управление е виновно. Чистката трябва да продължи - първо горе и после по места. И най-сетне да излязат резултатите от проверките на някои общини и техните кметове да отидат на съд - иначе Онзи ще ни подкара пак "с двеста"!

18

бааа Пена

преди 2 години

е как да не е законен, какво има в бетона - пясък, чакъл и цимент - значи пясък при пясъка, значи бетона е законен, това е природен матрял

fallback