Снимка: Pixabay
fallback
Пожар, причинен от късо съединение, остави без дом семейство в горнооряховското село Драганово. Инцидентът се е разминал без сериозно пострадали и жертви, предаде Нова тв.
 
61-годишният Георги Томов усеща, че нещо не е наред около 3 часа през нощта. Освен цялата покъщнина и дома, изгорели са и част от оранжериите, в които Георги отглежда цветя. 
 
"Нямам нищо. Само тези дрехи на мен. Документи, всичко изгоря”, споделя мъжът.
 
"Гореше като факел. Нищо не можеше да се направи. Късо съединение е най-вероятната причина– няма спасение, тъй като всичко е дърво”, казва синът на Георги - Павлин Томов.
 
Трудности за екипите на противопожарната служба се оказват и метеорологичните условия – температурата е била -15 градуса.
 
"Имахме доста проблеми с помпи и шлангови линии. Подмяна на екипи, подмяна на линии. Доста тежко е гасенето в зимни условия и минусови температури, продължително време”, обясни началникът на ПСЗН- Горна Оряховица Георги Тодоров.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

ан 2

преди 2 години

Аз съм на същото мнение като номер 1. Сега в някой нови сгради се полагат даже 16мм2 до гл предпазител, бойлер поне 4мм2, печка поне 4мм2, даже за захранване на осветление е 1,5мм2, а по селата още има гумиран кабел с оплетка 0,75 и към него навързано всичко на етажа. От едно време само панелките са със здрава инсталация, но пък е двупроводна и ако прекъсне нулата, става леле-мале. Там е по лесно да се сложат локални дефектнотокови и да се профилактира всичко, но пак е компромис с безопасността.

1

Анонимен

преди 2 години

Все повече ще стават с тия стари ел. инсталации. Държавата да се намеси и да регулира нещата. Трябва да се документират и да се принудят собствениците да ги подменят навреме. Недопустимо е 50 годишна инсталация с кабели от 0.75, 1 или 1.5 квадрата да поема натоварванията на днешното домакинство.

fallback