Снимка: БГНЕС
КАТ стартира нова акция срещу неправилното пресичане, съобщи bTV. Акцията започва от днес до 30 януари и ще се проведе на територията на цялата страна.
 
"Едва в началото на годината вече сме регистрирали 88 ПТП-та с участие на пешеходци. През изминалата седмица са установени близо 600 нарушения от пешеходци", коментира гл. инспектор Лъчезар Близнаков, отдел "Пътна полиция" в ГДНП.
 
От "Пътна побиция" коментираха още, че пътната обстановка в страната е спокойна и към момента няма затворени участъци заради снеговалежите в Западна България.
 
"Проходите на страната не са затворени и няма данни за затруднено движение. Единствено има ограничение за товарните автомобили, движещи се по пътя за Северна Македония. Ограничението е наложено, поради почистване на пътищата от страна на македонските власти", каза още Близнаков.
 
КАТ призовават водачите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание по пътищата.

Коментари Напиши коментар

10

Когато ми лансират

преди 7 месеца

по медиите поредния кампаниен напън на КАТ,изниква въпросът:през останалото (извън обявената кампания)време,КАТ преследва ли извършителите по въпросното от кампанията нарушение?Ако ДА,тогава защо я обявяват,тя си е рутинна?Ако НЕ, защо не го правят,нали това им е работата,да контролират и предявяват взискание към нарушителите на ЗДП и Правилника от всякакъв вид.Или-сега ще гонят пешеходците,давай газ и минавай на червено,свободно е!

9

Анонимен

преди 7 месеца

Не срещу пресичане или срещу коли. Трябва акция на КАТ срещу ония самоубийци с колелетата и тротинетките. Тия трябва да ги стрелят! Направиха им вело алеи и тия *** карат по тротоари и отнасят баби, карат по пътя като шугави и не смееш да го изпревариш да не се катурне под колата, че после трябва да го лежиш като за човек мръсния пapaзит. Тия трябва да се забранят със закон. Ако искаш колело/тортинетка ходи в парка и карай на воля, ама какъв го дириш на Цариградско или на паметника Левски?

8

"Пътна побиция&

преди 7 месеца

Открива се сезона за търсене на бъдещи олимпийски надежди. Ще ги познаете когато чуете - и почвам да бегам бате.