Двама братя, на 17 и 24 години от Асеновград, са задържани за серия от обири в Бургас. Братята чупили витрини на магазини с аварийно чукче от автобус.

От прокуратурата разпространиха записи от кражбите, които са извършвани с особена дързост на оживени булеварди, осветени подлези и в близост до автобусни спирки.
 
Двамата братя разбиват витрината на eдин от магазините, след като два дни преди това влизат в него уж като клиенти. 
 
"Тук има ролетна щора и явно преценяват, че им трябва повече време и ще се включат охранителните системи и датчиците. Затова гледат да са по-бързи и това чукче, явно пак са го откраднали, това е аварийно чукче, с което се чупят стъклата, и удрят тук някъде. Задигат два мобилни телефона и дребни монети и бягат", разказа пред Bulgaria ON AIR собственикът на обекта - Даниел Иванов. 
 
"Два дни преди това влизат в магазина, търсили са явно нещо да си купят, но тогава въпреки пандемията са били без маски. Това помага на полицията, защото вероятно щеше да има до днес още счупени магазини из града", допълни собственикът на обекта. 
 
"Има данни, че са извършени кражби на територията на Пловдив и Асеновград и в момента продължава документирането на детайлността", посочи прокурорът Христо Христов. 
 
Младежите са направили пълни самопризнания. Част от откраднатите вещи са върнати. 
 
Вижте повече в репортажа. 
 

Коментари Напиши коментар

8

Калашников

преди 3 месеца

Ромите , докато съществуват ще е така ! Каквото направи Хитлер с евреите , такова трябва и с .ганите !!!

7

Анонимен

преди 3 месеца

Тос плешивия добре, че са го ограбили

6

КЪСМЕТ

преди 3 месеца

Ако се започне война, първата ни задача е да се освободим от вътрешните врагове, а именно, като депортираме циг-ан-ите в Пенджаб, от където са дошли, а комунистите в Сибир.