Снимка: БГНЕС
fallback

Община Монтана няма да спира уличното осветление, въпреки нарасналите разходи за него, обяви кметът Златко Живков.

Той съобщи, че сметката за уличното осветление за последния месец на 2021 година е 105 000 лева, при 40 000 лева в същия месец на 2020 година. Голямо е увеличението и при предишните два месеца на 2021 година спрямо предишната, но община Монтана за разлика от други местни администрации не прави планове да гаси уличното осветление.

Oще по темата

Очакваме разбиране и от централната власт при оформянето на бюджетите на общините, в които да се заложат повече разходи за ток и улично осветление, коментира Живков пред БТА.

Два града в Североизточна България и околните села вече обявиха, че въвеждат режим на тока. Причините - високите сметки, непосилни за местните общини.

В община Вълчи дол въвеждат сериозната мярка. Такава мярка повече от седмица е предприета и в община Дългопол, а други населени места също я обмислят. Община Лесичово, Пазарджишко, също са въвели режим на тока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Един недоволен

преди 2 години

Затова ли мустакатия сом вдигна наемите на общинския пазар, повече от тези в София?! Интересно какво ли е подготвил за местни данъци и такси? Божееее, що не го прибереш заедно със Стилиянчо и двамата накуп

4

Лош

преди 2 години

В кои държави спират уличното осветление?!Сигурно само в ненормални като нашата!

3

Бате Роско

преди 2 години

Това е похвално дали пък най бедната общима в европа забогатява ,цяла нощ от байра до мен светят некви ненужни ламби,в парка огоста също независимо,че вечер се затваря и е недостъпен,може пък на бездомните кучета да им трябва светлина

fallback