Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на транспорта ще извърши одит на ремонта на гарата в Стара Загора, който се превърна в гореща тема за града в последните месеци. Това стана ясно от отговор на министъра на транспорта Николай Събев в социалната мрежа Facebook на запитване на политолога Първан Симеонов.

Oще по темата
Преди ден по време на парламентарния контрол Събев посочи, че ремонтът на гарата в Стара Загора, който трябваше да приключи до края на 2021 година, ще бъде окончателно завършен до 13 май тази година.

Цените за ремонта са определени в тръжната документация и няма повишение на цените след това, уточни транспортният министър в отговор на поставен въпрос от депутата Атанас Михнев от "Продължаваме промяната".

В своя отговор на запитването от петък Николай Събев коментира още, че забавянето на ремонта е и заради факта, че гарата е паметник на културата. Самата сграда обаче няма такъв статут.

"Моля да приемете моите извинения. Благодаря за незабавната реакция. Много помогна. С подалият тази информация се разделяме. Започваме одит по този обект на НКЖИ. Ще бъдете информирани за развитието. Благодаря и на Атанас Михнев за съдействието. Заедно можем повече", написа днес транспортният министър Николай Събев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Старият машинист

преди 2 години

АБСУРД! Гара Стара Загора била "Паметник на културата", но самото приемно здание нямало такъв статут! Тук трябва да си изясним какво е това "гара" и какво е "приемно здание". "Гара" е огромното 2 километра дълго съоръжение, включващо приемно здание, коловози, перони, стрелки, семафори, осигурителна инсталация, товаро-разтоварни рампи и т.н. Та, как всичко това ще е "паметник на културата" и какво му е културното, не е ясно. Паметник на културата може да бъде само някоя уникална сграда на гарата.

5

Мехмет

преди 2 години

Прав е бай Ламби, тоя паша да се хваща за съществена работа, че ще ядат бахура с другите кокорчовци! Зимата се очертава почти като Виденовата, а февруари ще е макята си йебааалу

4

Мяу

преди 2 години

А на гара Подуене кога??

fallback