Снимка: БГНЕС
fallback

Взрив в апартамент в Пловдив, вследствие на избухването на самоделна бомба, предназначена за посрещането на Новата година, прати 46-годишен в болница. Той е с изгаряния в болница, но животът му е вън от опасност.

Съседите твърдят, че всяка година са подложени на тормоз, като от терасата на същия апартамент са хвърляни по 100-150 бомбички.

Сигналът за взрив и задимяване от апартамент е получен малко след 13 часа в последния ден на 2021 г. Към адреса на ул. „Зайчар" в Пловдив са насочени екипи на пожарната, полицията и спешна медицинска помощ.

Един от съседите твърди, че бомбата е гръмнала в ръцете на мъжа, счупила е прозорците.

Oще по темата
Установено е, че инцидентът е възникнал в жилище на двама 46-годишни братя близнаци. Те подготвяли самоделни пиротехнически изделия.

„Един човек ми каза, че има взрив, отворих и видях, че е нашият апартамент“, каза Запрян Лесев, брат на пострадалия.

Има сериозни щети в апартамента. „Подготвял е пиратка за довечера. Прозорците са ни потрошени“, каза още братът на пострадалия.

Полицията разследва инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Митко е хирург.Язък където е учил цял живот- акъла му е детски.

18

Анонимен

преди 2 години

Тъкмо хвърлих бомбичка по съседа си в Овча Купел. Измъкна се хитрецът. Утре ще пробвам пак, няма къде да ходи, трябва да си купи хляб.

17

АК-47

преди 2 години

Кретенията няма почивен ден. Тези са от екземплярите, които докато сами не се взривят или утрепят няма да мирясат. И въобще не ни интересува как са двамата откачалници.

fallback