Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback


Хиляди българи тръгнаха на път по празниците. Трафикът е интензивен. Тежкотоварните автомобили ще бъдат отклонявани на АМ "Хемус" по обходен маршрут.

На ГКПП "Капитан Андреево" има километрично задръстване. На АМ "Тракия" катастрофа затрудни движението, няма пострадали при инцидента. С 50 камери "Пътна полиция" следи за скоростта и дали се спазват правилата за движение по пътищата, предава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


300 километра делят Камелия и Ивелин от дома. И тази Коледа те се връщат в родното Елхово.

"Със сигурност очакваме голям трафик по пътищата. Пътуваме сега, защото всички работим и нямаше как да се организираме по-рано", сподели Камелия.

"Подготвил съм се за дългия път, наспах се вечерта. Предишни години се организирахме да тръгнем малко по-рано, но тази година така се наложи. Спряхме да заредим не само батериите, но и резервоара. Не са малко километрите до Елхово", обясни Ивелин.

За да могат както Камелия и Ивелин, така и останалите пътуващи спокойно да се приберат у дома, екипи на "Пътна полиция" са разположени на всички възлови точки.

"Навсякъде има наши екипи с цел да не допускаме водачи с неадекватно поведение. От сутринта сме свидетели на няколко такива случая. Няма да допуснем да бъдат притеснявани останалите шофьори. Едно такова напрегнато шофиране, смяна на пътните ленти, напрягат другите водачи", заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков.

И в празничните дни проверките на КАТ ще продължат.

"Започват целенасочени проверки за алкохол и наркотици. Те ще се извършват не само в големите градове, но и в курортите и малките населени места", добави гл. инсп. Близнаков.

Полицията призовава шофьорите да карат внимателно и да се заредят с търпение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ушев

преди 2 години

Джубурене с кислородна вода и лимотнозо, да си ги сложат тия тестове оЗаде

10

2022

преди 2 години

Наркотиците са в МЗ, а алкохолът е на трапезата 😀

9

Алекс

преди 2 години

Добре че застудя и вече не може да се спи в патрулките,че да излязат и малко да поработят.

fallback