Снимка: БГНЕС

За коледните и новогодишните празници БДЖ осигурява допълнителни места за пътуване за бързите влакове по най-натоварените направления. Допълнителни автобуси също са предвидени да има за коледните празници, а за Нова година се очаква отделни автогари в страната също да организират допълнителни рейсове.

С повече вагони ще пътуват влаковете по най-натоварените направления в страната от следобедните часове на 23 декември, сутрешните на 24 декември и през целия ден на 3 януари, обясни Ивайло Георгиев, ръководител организация на превозите в БДЖ.

„Най натоварените участъци в момента са София-Варна, Варна-София, Варна-Пловдив, Пловдив-Варна, София-Бургас, София-Добрич и София-Видин, София-Плевен и София-Пловдив. Това обхваща целия период на почивните дни предвид на това, че доста голям брой хора са си слели празничните дни, като са си осигурили дните 29, 30 и 31 като почивни, и в тази връзка не разделяме коледните от новогодишните празници“, каза той пред БНР.

Допълнително извън регулярните автобуси от централната автогара София за коледните празници ще потеглят 15 автобуса, каза директорът на централната автогара София Иван Мирославов. Засега допълнителни автобуси за новогодишните празници не са предвидени.

„И в посока Варна, посока Бургас, посока Видин, Благоевград, посока Родопите, в различните направления има заявени автобуси. Гишето за информация работи 24 часа, на обявените телефони на нашия сайт винаги може да се потърси информация.“, съветва Мирославов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase