Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Единствената останала у нас работилница за стъклени играчки за елха се намира в Добрич. Тя съхранява традициите на уникалното ръчно производство, които с поколения свързват със своето детство.

Христина Стоянова пази традицията на стъклените играчки вече половин век.

"Търсене за играчките има, въпреки че пазарът е пренаситен с масово производство", каза собственикът на работилницата Георги Керанов пред Bulgaria ON AIR.

"Най-отговорната работа се върши от майсторите, които оформят нажеженото стъкло в желаната форма", посочи художникът Ася Минчева.  

Засега играчките се продават само у нас, но ако интересът продължава да расте, ще могат да се намерят и зад границите на България. Самият Георги Керанов очаква децата му да поемат щафетата и да носят радост на още много поколения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

мимоходом

преди 2 години

до анонимен 6 - никак дори не са опасни. Имам доста такива играчки отпреди 30 и повече години и ги съхранявам внимателно. Дори в момента стаята е украсена с такива играчки. И, да, красиви са. Дори като деца, ако някоя играчка се случваше да се счупи, я наситнявахме на много ситен прашец и с него посипвахме картичките, за да блестят някои елементи по тях.

7

българин

преди 2 години

Браво на тези хора !

6

xaxsasбв

преди 2 години

ЕТ "ПластикВГ" в гр. Добрич - 0899132451 Дано *** се покажат българи и не изтрият коментара. Това не е реклама, а нещо, което е елементарно за намиране в гугъл.

fallback