Снимка: Pixabay
fallback
Ще спре ли да расте цената на хляба?
 
"Никога досега в последните 10 години не сме работили с толкова скъпо брашно. Никога досега не сме имали такава невъзможност да предвидим какво ни чака утре по отношение цената на енергията. При нас се оказва, че всяка партида хляб излиза с различна себестойност", обясни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред Нова тв.
 
Кукушева уточни, че хлебарите са най-енергоемкият бранш в сферата на хранителното производство.
Oще по темата
 
"След лутането и след шока от все по-високите цени ще дойде и фалитът. Предполагаме, че голяма част от хлебопроизводителите ще загубят своите пазари и ще са принудени да затворят още през второто тримесечие на 2022 г.", допълни тя. И уточни, че вече има четири-пет големи завода, преустановили работа заради цената на енергията.
 
Кукушева категорично заяви, че не може да се планира колко струва хлябът. 
 
"Ние сме задължително на минус и въпросът е докога ще го караме така. Не е възможно да е за дълго. При хляба производството е ежедневно", допълни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите.
 
Сред възможностите на производителите е да бъде намален грамажът на хляба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Я па Я

преди 1 година

Скъпо брашно???99 СТОТИНКИ КИЛОГРАМ С ДДС В МЕТРО ,А СТИГА ЛЪЖИ,А ТОКА С ДОТАЦИИ!

125

ИСКАМЕ ЕВТИН БГ ТОК

преди 2 години

След повишение ток, вод, парно и хляб. Имаме държавни Козлодуй и ТЕЦ2. Безобразие евтиният ток да се изнася. БЪЛГАРСКИЯТ ТОК ЗА БЪЛГАРСКИ ПОТРЕБИТЕЛИ И ИКОНОМИКА, а помощи само за фирми произвеждащи стоки за БЪЛГАРИЯ, износът е конкурентен за чужди пазари. Докога ще храните енергийната мафия с нащите пари? на бивши и ностоящи депутати, министри, партии?частни вицове, фото, перки, биомаси. Отказ от ЗЕЛЕНА СДЕЛКА И ВРедни емисии, миналата година само над МИЛИАРД платихме вредни емисии.ВЪН ОТ ЕС.

124

арендатор Пейчо

преди 2 години

Хем жълти стотинки ще ви даваме за ползуването на декарите ваша земя,хем и хлеб нема да ядете!

fallback