Снимка: БГНЕС
Сектор "Пътна полиция" се е отзовал на 6 сигнала за пътни произшествия на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас тази сутрин при ОДМВР – Пловдив, съобщи БНР.
 
Полицията апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена с метеорологичната обстановка скорост.
 
За да бъде избегнато натоварване на трафика до отработване на случаите, всички катастрофирали автомобили са изместени в аварийната лента. 
 
Само при една катасторфа са пострадали две жени. Останалите пет са с материални щети. Инцидентите са настъпили поради движение с несъобразена скорост.
 
Две последователни катастрофи са настъпили минути преди 7 ч. в района на 137 км. Първо се ударили два леки автомобила и веднага след тях последвал верижен удар с участието на камион, кола и джип. Водачката и пътничка от джипа са откарани в болница за прегледи. 
 
По същото време на 139 км друг автомобил се блъснал в мантинела, а около около 8 ч. на 127 км станали две верижни катастрофи. 
 
В единия случай с 5 леки коли, а в другия – с 3. В 8.15 пък, край разклон за Войводиново на 133 км в пътно произшествие участвали автобус и две коли.
 
Междувременно други три автомобила се ударили верижно на пътен възел за Войводиново на път II-56 след 8 ч., а половин час по-рано, край разклон за Белащица на околовръстния път II-86, лек автомобил се врязал в храсти извън платното за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase