Снимка: БГНЕС

Общо три са жертвите на пожара, избухнал в 18.40 ч. в петък в жк. "Струмско" в Благоевград, съобщава БГНЕС. Огънят пламна в апартамент на седмия етаж в осем етажен блок.

Загинали са собственикът на апартамента, от който е тръгнал огъня, както и двама негови съседи, които са се задушили от пушека.

Един от тях е 40-годишен мъж, който е припаднал на стълбището и въпреки реанимационните действия от екип на ЦСМП-Благоевград той е починал.

Още по темата
На стълбището е открита мъртва и около 63-годишна жена, загинала също от задушаване.

Огнеборците са се опитали да достигнат до горящия апартамент през стълбищната площадка, но желязната врата на горящия апартамент била заключена. Много време им е отнело, за да я разбият, за да почнат реалното гасене на огъня.

При разбиването й се получил ефекта на комин през стълбището и пожара се разгорял с пълна сила. Вътре е открит трупа на 78-годишния собственик на горящия апартамент.

Автостълбата бе използвана за спасяване на блокираните в съседните на горящия апартамент. С нея първо бяха свалени мъж и дете. Спасени са и две бебета-близнаци на близо 40 дни, заедно с тяхната майка.

Няколко души са откарани за преглед в болница заради обгазяване. По първоначална информация тяхното състояние не е сериозно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase