Снимка: БГНЕС
fallback

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова издаде за поредна година заповед, с която забранява  използването на пиротехнически изделия и огнестрелно оръжие в новогодишната нощ.

Заповедта е на основание на няколко закона и местната наредба за обществения ред и сигурност на гражданите, като Маринова посочи и мотивите си за забраната.

"Злощастни случаи на пострадали деца, пък и възрастни, стресът, който може да предизвика и предизвиква тази стрелба и употребата на пиротехнически изделия. От друга гледна точка е източник на изключително високи децибели, които също са опасни, особено за животните, отделянето на фините прахови частици, замърсяването на въздуха.“

Кметът на Ловеч допълни, че заповедта има превантивна цел.

„Тази масова тенденция да складираме пиротехнически изделия, за да си правим фойерверки в новогодишната нощ, мисля, че само когато пострада човек, за съжаление, и има някакви негативни последици, си дава сметка, че това е безумие“, заяви тя, цитирана от БНР.

За изпълнението на заповедта ще следят полицията и кметовете и кметските наместници на населените места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 2 години

Представих си как цялата полиция навръх Нова Година дебне в Ловеч за пиратки. А частта с фините прахови частици си е като виц! Разбирам танкови снаряди да стрелят, ама... Тая кметица от някакъв еко резерват ли са я взели? И какво ще стане? Идва ти полицията и казваш "ми не бях аз". С някакъв конкурс ли ги избират такива тъпан***ри?

55

Алекс

преди 2 години

Чудя се ,защо изобщо се издават забрани,за които предварително се знае,че няма да се спазват.Кипи безмислен труд.

54

Шеф

преди 2 години

Първо правило на шефа: Никога не отдавай заповеди, ако не си в състояние да накараш хората да ги изпълнят. Това води само до едно всички твои заповеди ще бъдат игнорирани.Същото важи за законите.Нашите политици не е ли време да го научат това?

fallback