Ресторант в село Пороище смени името си на "Парламента". Целта е клиентите им да се чувстват като депутатите, които влизат без маски и сертификати в Народното събрание.

Петър Цонев слага на ресторанта табелата "Парламент" и уточнява, че в него вече се влиза без маска и сертификат.

"Щом в парламента може да се влиза без сертификат и да се ядат кебапчета без сертификат, защо и аз да не мога да си кръстя заведението "Парламента" и всички да имат достъп до заведението ми, в противен случай всичко е затворено", каза Петър Цонев.

Той не е срещу строгите мерки, ако са за всички.

"Това не е демокрация, нарушавали сме личните права на някой, е той не нарушава ли моите, след като не се ваксинира. Нали той ще ме зарази. За всички трябва да е едно и също", категоричен е собственикът на ресторанта.

От Асоциацията на заведенията настояват веднага да отпадне "зеления сертификат".

"Останахме силно възмутени от цирка, който се разигра. Няма Ковид-19 там ли? Какъв пример дават те на обществото, нали разбирате, че с тази си дейност доубиха ваксинационният процес", възмути се председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.

"И нека веднъж завинаги да се вземе някакво решение, нека не мерим с два аршина а с един аршин нещата. След като може на едно място, нека да може и на друго място, не може големите вериги да са освободени от този ангажимент, а малките да треперим и да чакаме", допълни Петър Цонев.

Вижте повече  в репортажа на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase