Снимка: БГНЕС
fallback

С около 50 стотинки е поскъпнал хляба за последните два месеца. В Благоевград  последното поскъпване е от миналата седмица, където някои видове хляб струват със 70 стотинки повече в магазина, предава БНТ.

Повишението на цената на хляба и хлебните изделия в Благоевград е плавно, но е значително според клиентите. Производителите обясняват високата цена с повишението на суровините, необходими за хлебопроизводството.

Новата реколта пшеница е почти 2 пъти по-скъпа от миналогодишната, а електричеството, което е необходимо за производството на брашното, както и на самия хляб, също много се е повишило. Според хлебопроизводители може да се очаква хлябът да поскъпне още до няколко седмици.

Най-драстично е увеличението в цената на многозърнестия хляб, който е и доста търсен. Той вече струва 2,40 лв. за 600 грама, за сравнение миналата седмица е бил на цена от 1,70 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Хаха

преди 2 години

Цените на всичко отлитат и ще продължават да отлитат благодарение на напечатаните трилиони евра за измислената "пандемия". В крайна сметка ще излезе, че обикновения човек ще плати целия този цирк, за да може да бъде подлаган със собствените си пари на всевъзможни мерки, рестрикции и обедняеане. Сатанистите си седят отгоре, смеят се, богатеят и ни сочат с пръст колко сме прости. Следящия път пак гласувайте за Румен Сорос, Бойко,ПП, БСП, ДПС или ИТН. Сами си ги избрахте слугите на сатанистите.

55

Анонимен

преди 2 години

Като не щете Бойко така ще е.

54

Анонимен

преди 2 години

Ще плащаме руският газ от нашите си тръби по европейски борсови цени, защото сме много богати. Токът ни ще го купуваме също на европейски борсови цени, защото сме много богати.

fallback