Снимка: БГНЕС
fallback
Кой е отговорен за инцидента с 11-годишното дете от училището в Перущица, който падна в необезопасена купчина жар? Това ще разследват полицията и прокуратурата. Днес те започват разпити на всички лица, съобщи Нова тв.
 
Пепелта била изхвърлена от котелното на парното отопление.
 
"Детето е стабилно, а докторите тук са големи специалисти. Състоянието му се подобрява. Засегнати са и двете крачета. Той не е знаел за жарта", разказа бащата на детето.
Oще по темата
 
"Когато инцидентът се е случил е нямало нищо, което да сигнализира за наличието на жаравата. Според мен мястото за изхвърляне на пепелта не е там", добавя той.
 
"Мястото за изхвърляне на тази пепел може да бъде на различни места. Важно е да отбележим, че става дума за прах, който не е опасен. В конкретния случай обаче е имало и жар. Допуснато е грубо нарушение на изискванията за безопасни условия на труд", каза директорът на училището Бойко Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Алекс

преди 2 години

Елементарно е да се забият четири кола и между тях да се опъне мрежа.Отговорен е директора,който не е създал необходимата организация.

14

Да

преди 2 години

Детето си е дете и не зная причините да скочи, падне, или както се е озовало в жарта. Но, когато се проектира едно котелно, в зависимост от използваното гориво, трябва да има обособено място за изхвърляне на отпадъците след изгарянето. Ако е липсва такова депо, трябва човека, който е отговорен за организацията на работата в училището /т.е. директора/ да направи така, че да се обособи такова! То е лесно да се каже "параджията е виновен" и толкова! Нали има инструктажи за техника на безопасност?

13

Анонимен

преди 2 години

Няма какво да коментираме повече- един достоен директор моментално би подал оставка, както и простият на гьостерица парнаджия.

fallback