Снимка: БГНЕС
fallback

Отново километрични опашки от тирове се образуват на оковръстния път на Видин. Причината според водачите е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на Дунав мост 2 и недостатъчно бързата работа на граничните служители.

"Чакам вече два часа, но имам още минимум 8 часа, докато премина моста. Много бавно се работи, когато решат, могат да я изчистят тази опашка, когато не решат - не. Всичко е от организацията и работата... 8-9 часа ще чакам тук. Всичко е заради кантарите, които сега ги направиха - бюрокрация, "златната кокошка" не може да я махнат. Махнат ли кантарите, ще върви бързо. Преди няколко седмици разделиха преминаването през кантарите на Европейски съюз и Турция, тогава опашки нямаше. Но сега върнаха старото положение, задължиха всички, дори и малките камиони, да минават през тях и вижте какво стана", обясни шофьор пред БНР.

Според ръководителя на дружеството, което стопанисва моста при Видин-Калафат, Людмил Димитров, причината за опашките от тирове е увеличеният трафик.

"Причините са както и предишните пъти - увеличеният трафик и граничният контрол от страна на Румъния. Румънската страна отпусна допълнителни разрешителни за турски камиони и в момента целият трафик е към Дунав мост 2. Същевременно и контролът от румънските гранични власти продължава да е 100%.", обясни той.

Заради изчакващите да преминат границата камиони движението по част от околовръстния път на Видин се осъществява двупосочно в едното платно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Бунтата

преди 2 години

Всичко е от румънците!!!!!Никой нищо не може да им каже,правят си каквото искат и тираджиите страдат!!!!!За един ден не може да минеш моста!!!!А преди 5год се караше и даже не виждаш светофара какво светеше!!!

6

Н1

преди 2 години

От 1965 г виждам от прозореца си Д. мост 1. Даже обичах като хлапе тогава да наблюдавам с един стар бинокъл движението на камиони и влакове по него. Винаги там е било гъч. Опашката е превземала моста до румънската черта. И винаги някой по някакъв начин обясняваше причината и ругаеше. Повече от 50 г. обаче нещата са си едни и същи. Даже в големите кризи през 90-те някои предприемчиви русенци измислиха бизнес, пълнят един багажник с хляб, колбаси, напитки и др., и ги шиткат на гладните шофьори.

5

българина

преди 2 години

най *** обяснение което съм чувал! причината е скапания тесен мост, второ мостовете за 700км граница са само два, при средно за европа през 15км, трето защо между Бългрария и Румъния изобщо трябва да има контрол!?!?!? уж сме в ЕС, хич ме ме интересува какво казвал брюксел

fallback