Снимка: БГНЕС
Всяка зима трапезарията на БЧК в Русе помага с изхранването на социлно слабите граждани. 
 
"Осигуряваме по два сандвича на човек и чай, за да могат да се стоплят. Очакваме хората около обяд, но започваме с приготовленията по-рано. Разпределяме ги в групи от по десет човека, за да няма струпване", сподели пред Нова тв Павлин Панев от червенокръстската организация. 
 
Капацитетът на социалното заведение е 40 души, но нуждаещите са повече, споделя секретарят на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова. 
 
"През всички зимни месеци до края на февруари, а понякога и до средата на март раздаваме храна на бездомните. Раздаваме им чорапи, маски и дезинфектанти. Добрата новина е, че голяма част от хората пожелаха да се ваксинират" обясни още тя. 
 
Местен бизнесмен раздава топъл обяд за собствена сметка и в Силистра. 
 
"Надявам се да успее поне още 4-5 месеца да осигуряваме храна. Трудно е, цените се вдигат. С около 40-50% само на стоките", обясни Милен Делийски. 
 
Няма критерии за раздаването на храна.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 месец

Този местен "бизнесмен" в Силистра,дано не е Събанов! Вървях по Главната в Силистра през 1914 ста година.Беше обсипана с плакати ,на бившата комунистическа мутра Борисов и партията му ГЕРБ! Четях само " Видими резултати"!-:(( Тъжно беше вярвайте ми! От тогава не съм стъпвал в Силистра! Как ли изглежда площада днес? Опишете ми го моля Силистренци! Благодаря предварително!

5

шопа

преди 1 месец

А бе що значи социално слаб? Дефинирайте го! Язе си мислим дека тия са били мързеливи!

4

Анонимен

преди 1 месец

Едно добро дело на фона на всичката тази Ковид истерия.