Снимка: БГНЕС
fallback

През нощта и утре - 30 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за понижение на температурите, силен вятър и дъжд, който в планинските райони в Западна България и в Лудогорието ще преминава в сняг, съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“.

И апелират шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Фастер

преди 2 години

Заради апи имам два джипа максимално подготвени!Неподготвените са винаги ТЕ ,на всичкото отгоре издуват бузи от нашите винетки!Са щакво осномание изисквате винетки бе *** долни,нямаме и 600км.пътища за платено каране!Баси наглеците!комитова кой е виновен?борисов ли пак?

7

Анонимен

преди 2 години

Почна се! На магистрала Хемус тапа от тирове между двата последни тунела. Чист лед. Щом камион на Дискордия закъса, а те не правят компромиси с гумите. Лично го знам. Промяна продължава с пълна сила! И това не са бурите с навявания при които опищяхте света. И не е причината във вироглав тираджия с изтрити гуми. Комитовааа, да си жива и здрава!

6

Анонимен

преди 2 години

Утре се очаква снеговалеж, а Данчето ще каже:Зимата ни изненада!

fallback