Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Разследването на тежката катастрофа с 45 жертви на магистрала „Струма” продължава. Шестима следователи от Националната следствена служба и трима прокурори от Окръжната прокуратура в Перник работят по досъдебното производство, информира Нова телевизия.

Oще по темата

Вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева увери, че в максимално кратки срокове българските разследващи ще получат необходимите документи от македонските им колеги.

В тази връзка главният прокурор Иван Гешев и следовател ще заминат за Скопие, за да предадат лично молбата за правна помощ в прокуратурата в Северна Македония. А за идентифициране на загиналите, българските магистрати на място ще получат и ДНК профилите от техните роднини.

Днес прокуратурата и следствието ще хвърлят повече светлина около версиите за трагедията.

Междувременно седемте оцелели при тежкия инцидент остават на лечение в „Пирогов“. Състоянието им е стабилно.

Вчера двама пациенти бяха оперирани. Един от тях е с дълбоко изгаряне на двете ръце. Обмисля се тези, които са стабилни, да се приберат вкъщи при близките си


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Каскета и Тиквата

преди 2 години

Приготвяй се да си Правите компания с Тулупа!

22

и дано

преди 2 години

ТАМ да си остане!Да не се връща хич!Халал да им е на нашите мили приятели!

21

до к.14

преди 2 години

Основната дейност сега е на ниво следствие. Каскета не е бил , доколкото си спомням, следовател, а дознател, после прокурор и сетне нагоре по стълбицата, докато ББ и Цацаров си го определиха за гл.прокурор. Очевидно отпраши за Скопие, за да се види, че той е жив и здрав и няма намерение да напуска високия пост и топлото кресло.

fallback