Снимка: БГНЕС
fallback

Голям пожар избухна в дом за възрастни хора във варненското село Рояк, съобщиха от МВР. По информация на вътрешното министерство има шестима загинали. По данни на кмета на Дългопол Георги Георгиев загиналите са 9 души.

Има и обгазени хора.

Сигналът за огъня е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени 5 пожарни и спасителни екипа. Извършена е и евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома.

По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж.

Пожарът е локализиран, гасителните действия продължават под ръководството на директора на РДПБЗН –Варна комисар Тихомир Тотев.

"Домът за възрастни хора е преустроено училище с дървен покрив. При пристигането си нашите екипи завариха сложна обстановка. Пожарът е засегнал около 150 кв.м. и в момента е загасен. За съжаление, е имало много силно задимяване, Местните власти и Бърза помощ ни оказаха пълно съдействие", заяви комисар Тотев.

В момента хората от старческия дом се транспортират и настаняват в хотел в Дългопол.

"58 са били хората, които са ползвали дома, 49 в момента са тук и чакат да ги приберем. Най-вероятно тази вечер ще бъдат в общинския хотел в с. Аспарухово. Девет има починали за съжаление. 18 часа са първите сигнали. Пристигнала е полиция, пожарна и нашата група, която е доброволният отряд“, каза кметът на Дългопол Георги Георгиев пред БНР.

Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

мишо бирочето

преди 2 години

как не те е срам бе? малко ли възрастни и млади хора морят псевдп медиците гавази по инструкции на фашистките щати, голямата фарма, есср и другите мамонопоклонници? малкото на което се крепи все още тази прокълната държава е строено преди повече от 30 години с парите и труда на тези хора нещщастнико неден. Нека Онзи горе гледа и слуша и на всекиму според заслуженото. Мисли му!

74

Неочаквано тъп

преди 2 години

9 възрастни. Ами ако беха 58,туй щеше да рече, големо облекчение за хазната от икономисани средства за вече никого ненужни създания. Требва естествен подбор да има всеки ден. Тези средства да се дават за български майко с деца, казвам български, не манг..... ски, а от възрастните няма никаква полза, освен разходи и разходи.

73

Анонимен

преди 2 години

Бойко Рашков е забелязал лидера на ГЕРБ да обикаля около дома с туба бевзин и запалка в ръка.

fallback