Снимка: архив, БГНЕС
fallback

11-километрова опашка от ТИР-ове се е натрупала на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево в посока към България, предаде БТА.

На другия ГКПП Хамзабейли/Лесово на турско-българската граница опашката е около 16 км. Поради натрупването не е останало свободно място на паркингите, отбелязва турската частна телевизия НТВ.

Шофьори се оплакват, че от три дни чакат на границата, за да преминат в България. Те обясняват забавянето с липса на достатъчно персонал на митницата на Капитан Андреево. Според цитиран от телевизията шофьор на ТИР обработването на един камион преди преминаване на границата трае най-малко час и половина.

Преди това турски медии съобщиха, че от митницата на Капитан Андреево са задържали над 10 часа автобусите с пътници от Турция към България. Според пътниците забавянето на границата е имало за цел да им попречи да гласуват на втория тур от президентските избори в България. Както посочи сайтът Хабер 3, кризата с автобусите на българската граница се е разрешила след намесата на генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Петю

преди 2 години

ДА чакат-щото ако беше гръцка митница Капитан Андреево щяха да векуват там.Да се радват че е Българска

10

и така

преди 2 години

отговор на рашкОФите действия .

9

Испер

преди 2 години

Няма международно правило, което да гарантира на масови убийци като турските шофьори в БГ достъп до пътната мрежа на една страна.

fallback