Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Котленски полицаи са установили случай на купуване на гласове в село Кипилово, съобщи за БТА говорителят на ОД на МВР-Сливен.

На 12 ноември криминалисти от РУ-Котел са установили продавача - жена на 32 години от същото село, и хората, получили пари да гласуват за определена партия. Разпитани са седем свидетели. Част от лицата са върнали парите. По случая е образувано досъдебно производство.

В момента се провежда полицейска акция в село Градец по придобита оперативна информация. Вчера и днес са проверени четири търговски обекта, една бензиностанция и два частни адреса. Иззети са тетрадки с имена и парични суми. От бензиностанцията са иззети касови бонове за плащане на горива на вересия.

От началото на месеца в община Котел са проведени 12 специализирани операции по противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите, от тях шест са в село Градец. Съставени са 28 протокола за предупреждение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

N. M.

преди 2 години

В с. Лесидрен, област Ловеч трябва да се арестуват лицата, които предлагат пари срещу гласуване. В Угърчин също има такива престъпници. Как може беднякът Тихомир Мирчев от с. Лесидрен да се кандидатира за депутат от БСП, след като той и жена му пазаруват на вересия и карат ***?Освен това Тихомир Мирчев е с ментални увреждания.

11

Анонимен

преди 2 години

За коя партия, казвайте ги тия неща. Искам да знам за кой със сигурност да не гласувам.

10

Анонимен

преди 2 години

Откриха 603 несертифицирани машини, за които ЦИК не знаеше. Окриха и 28 кашона флашки, за които също ЦИК не знаеше. Сега хванали един, където може да купи 30 гласа и вече голямо чудо станало! А с онези 603 машини може да се генерират за 1 час 603 000 фалшиви гласа. Оправдаваха се, че били за Грузия и Албания уж за демонстрации. Но изборите в тези две държави мвинаха и собственика на Сиела Норма започна да вади други версии като уж били за резервни части. Абсолютни мошеници.

fallback