Снимка: БГНЕС, архив

Военни автомобилни колони ще има по основни пътища в страната в следващите 2 дни, съобщават от Министерството на отбраната.

Военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски, участвали в учението "Отбранителен щит - 21", от днес ще се предислоцират от учебен полигон (УП) „Корен“ в районите на военните си формирования. Те ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура. Ще бъде ползван и железопътен транспорт.

В тактическото учение „Отбранителен щит – 21“, което завършва на 11 ноември, участват над 490 военнослужещи от Единния център за начална подготовка (ЕЦНП), Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) и 59-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология (ЯХБЗ и Е).

От днес, 10 ноември, до 12 ноември включително, военни автомобилни колони ще се придвижват от Сливен до УП "Корен“ по автомагистрала „Тракия“ и обратно, както и по пътната инфраструктура между УП „Корен“ и градовете Хасково – Габрово – Севлиево - Плевен и Хасково - Стара Загора - Сливен - Шумен.

На 15 ноември придвижването на автобусна и колесна военна техника ще бъде отново от Сливен по автомагистрала "Тракия" към Хасково и УП „Корен“ и обратно.

Бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски ще се транспортира на 11 и 12 ноември с железопътен транспорт от гара Книжовник до гара Плевен-запад и от гара Книжовник до гара Хан Крум. На 15 ноември 2021 г. ще се транспортира бойна техника от жп гара Книжовник до жп гара Сливен.

Автомобилните колони и ешелоните ще се ескортират от Военна полиция, отбелязват от МО.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 месеца

А войниците ще пеят ли Шушана?

17

Анонимен

преди 2 месеца

Понякога ми стажа тъжно като видя как в парашутния полк в Пловдив още използват онези руски джипки модел 60-те години. Уж модерна армия, уж ще хвърчим на Ф16, уж учения на НАТО, а полк който се води специални части са още с джипки на по 40г. Поне са боядисани и са чисти. И КПП на полк-а е като някаква сладкарница, и треволяка отпред е поникнал доста, ръждясала ограда, мрежа .. нищо, да са живи и здрави войните на България.

16

Хан Тервел

преди 2 месеца

Цели 400 военослужащи са това! Не е шега работа.Трябва да се бликират подходите към страната на Дунав мост 1 и 2, на Кулата, Кап. Андреево, Калотина и Дуранклак както Старопланинските проходи за да може да се изтегли колоната до края на Ноември! Трябва разбира се да уведомим и същзницете ни от НАТО да не провеждат учения в Черно море поне до Коледа. От самосебе си се разбира, че Босфорът остава затворен до второ нареждане