Снимка: БГНЕС
fallback
Регионалните здравни инспекции в някои области на страната вече са изпратили анкета до родителите на по-големите ученици, в която питат с какъв тест биха искали да бъдат изследвани децата им при връщане в клас, предаде "Монитор".
 
Според опциите децата от 5-и клас нагоре ще може да се изследват и с тампон. Става въпрос за бърз антигенен тест, при който се взима проба от носа или устата.
Oще по темата
 
Другият вариант е тестът със слюнка, какъвто ще бъде прилаган на най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. 
 
Все още се обмисля кой ще извършва тестуването на децата. Едната опция е това да се възложи на учителите, които обаче категорично отказват да поемат тази отговорност. Обмисля се и възможността самите родители да правят теста в домашни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

24, "... Моите си боледуваха в къщи с нас, така е и с много други семейства. В този случай, тестовете излишно харчене на пари и време. ..." ---------------- Засега пишат/говорят, ме няма да тестват преболедували деца. Моите не са го изкарали досега. Както и повечето деца при нас. Преди 2 седмици имахме "здраво" положително дете, та бяхме в карантина.

24

Анонимен

преди 2 години

до 25 "Това с тестовете е предоставяне на генетичен материал..." - Ти май нямаш дете/деца. Защото колко пъти се взема кръв и материал на децата, направо не е истина. Това ясли, градини, при някои болести... Пък и възрастен човек, все някога е минавал през лаборатория, особено ако е женен...

23

Анонимен

преди 2 години

Само да информирам феновете на тестването- вие мразите децата си и като пораснат те ще мразят вас заради наследството което сте им оставили. Това с тестовете е предоставяне на генетичен материал и не мога да разбера как може да експериментирате със собствените си деца. Да не мислите, че тия ционистки предатели ще използват за нещо хубаво информацията която ще придобият? Освен за още биологична война срещу вас и геноцид, за друго не се сещам. Убивате собственото си поколение.

fallback