fallback
 
Новите мерки, които бяха въведени у нас, дават възможност за безплатни тестове в туристическия бранш. Секторът разполага с 4-дневен гратисен период за въвеждане на мерките.
 
"В това време работодателите могат въведат мерките в цялост. Може би беше по-добре да е малко повече времето, но браншът се готви да прилага мерките. Това е алтернативата на затварянето. Туристическият бранш пострада много и това е на-нежелателният вариант за нас", коментира зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Георгиева уточни, че влизането в страната със сертификат не е нещо ново за чуждестранните туристи. И за спасяването на зимния сезон ще се разчита на българските туристи.
 
"Очакванията са за добър зимен туристически сезон. Миналата година имахме имало близо 1 млн. туристи, 850 000 от тях са били български", уточни Георгиева.
 
"Ваксинираните в бранша са около 30%, което е много малко. Надяваме се хората доброволно да изберат да се ваксинират. В крайна сметка това е процес, не може да стане от днес за утре", коментира зам.-министърът.
 
Секторът ще разчита на безплатните тестове. 
 
Предстоят срещи с бранша през следващата седмица. На нея ще бъдат обсъдени и парите, които държавата отпуска като подкрепа за бизнеса заради високите цени на тока. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Бранша ,не очаквайте много милиони от Радев )

14

Анонимен

преди 2 години

Защо няма повече лудници в тази ***?

13

Хахаха!

преди 2 години

Единствения начин това да стане е утре да приемат заповед и да преобразуват хотелите в болници, поради липсата на легла в последните.Друг начин за силен зимен сезон - НЯМА!

fallback