Снимка: БГНЕС
Очакванията са днес най-после да започне разтоварването на азотния тор от заседналия край Камен бряг кораб, съобщи Bulgaria ON AIR.
 
Вчера екипи на "Морска администрация" извършваха подготвителна дейност, за да стабилизират кораба в хоризонтално положение.
 
Маркирано беше и трасе за безпрепятствено приближаване до него. Платформата, която ще бъде използвана за разтоварването на кораба, се инсталира на пристанището в Каварна.
 
На нея ще има всички необходими технически ресурси - помпи за изпомпване на втечнения тор, както и хидравлични уреди, чрез които да бъдат отворени капаците на хамбара.
 

Коментари Напиши коментар

40

бай Асан

преди 2 месеца

Голем смех пада с тоя кораб...Ако бяха пратили две каруци от Столипиново... до сега ни тор,ни гориво...ни кораб щеше да има...

39

БожкееНЕможеДабъде

преди 2 месеца

НЕКАДЪРНИЦИ....едно корабче не могат да разтоварят!

38

Азотноторов завод

преди 2 месеца

С това темпо и тез голи обещания за разтоварване...Черно море ще е най добре натореното море в ЕС...Вече дори и рибите вече си шушукат на ушенце колко са некадърни тияЦЪРВУЛИ от служебното правителство,щом един кораб-от среден клас не могат да разтоварят...а иначе точат лиги да разтоварят държавната хазна и да окрадат милиардите които Ес ще отпусне на България да се справи с кризата от Ковид-19...