Снимка: БГНЕС
fallback
Десетки жители на Велико Търново се събраха на протест пред сградата на РЗИ. Причината за недоволството им е въведеното изискване за зелен сертификат за достъп до дейности на закрито, предаде БГНЕС. 
 
Хората смятат, че ваксинацията трябва да е доброволно действие, а не да се налага репресивно.
 
И са категорични, че срокът от обявяването до влизането в сила на новите мерки е твърде кратък, за да могат дори хората, които пожелаят да си поставят ваксина да го направят. 
 
Част от протестиращите заявиха, че не са антиваксъри, но не желаят нещо ново и неизпитано да им бъде налагано и са категорични, че ще протестират, докато исканията им не бъдат чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

Държавата в длъжна да носи отговорност, при сериозен страничен ефект и да поема безплатно лечението. А при настъпила смърт да обезпечи близките на починалите. Тогава няма да има нежвлаещи за ваксина. Хората искат сигурност и адекватни действия. А не само закани и заплахи. Кому измът ли дойде отново.

36

Неутрален

преди 2 години

Бяха точно 15 човека. Но не бяха на точното място- РЗИ В.Търново не определя правилата на играта. Идете при министъра който взема тези безумни решения. Защо няма гратисен период? Или защо не се затвори всичко за 21 дни и да се спре заболеваемостта?

35

ТестКит

преди 2 години

На сватбата ми преди 5 години имаше повече хора от колкото на този "протест". Това протест ли е или седянка пред блока

fallback