fallback

В Бургас протестът срещу въвеждането на зелени сертификати за достъп до обществени места на закрито, прерасна в гражданско неподчинение. В продължение на 4 часа протестиращите блокираха кръстовища и  с шествие преминаха по централни булеварди в града, където затрудниха пътния трафик. Към протестиращите се присъедини и зам.-областният управител Асен Бонджев.

Близо 200 души се включиха в протеста, който започна с митинг пред РЗИ в града, съобщават от БНР.

"Искаме всичко да се върне по старому. Мен не ме е страх от нищо. Да сложа по две, по три, по петнайсет дози бустерни и каквото си искат още. Да си сложат по един абокат да си вливат ваксината денонощно, нямам нищо против. Не искам мен да ме задължават да си слагам каквото и да е било в тялото."

Половин час след началото на протеста, организаторите решиха да се срещнат с директора на здравната инспекция д-р Георги Паздеров. От РЗИ, обаче, заключиха външната врата, а протестиращите влязоха в пререкания с охраняващите сградата полицаи.

Отказа за среща с директора на РЗИ породи спонтанно решението за блокада на бул. "Сан Стефано" . За полови час протестиращите застанаха в плътен кордон на пешеходната пътека пред централната автобусна спирка, а в блокадата попаднаха 10 автобуса на градския транспорт. След това със скандирания те тръгнаха на шествие по централните булеварди на Бургас.

След кратък престой пред сградата на областната управа в Бургас, зам.-областният управител Асен Бонджев излезе да се срещне с протестиращите.

"Съжалявам, че се налага да съм в тази позиция, защото би следвало да съм тук сред вас."

Малко по-късно Асен Бонджев поведе протеста обратно към РЗИ, където този път протестиращите бяха приети от директора на РЗИ д-р Георги Паздеров.

На финала беше изготвена подписка с 13 искания. Сред тях са отмяната за изискването за зелен сертификат, свобода на достъп до учебните и здравни заведения, свободно право на избор за носене на маски и ваксиниране, аутопсия на починалите от ковид.

Ако мерките не бъдат отменени до полунощ, протестиращите заплашиха да организират нов протест в Бургас още утре в 12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 2 години

Аз пък не искам да ме карат насила да имам шофьорска книжка за да си карам Лично моя автомобил Ограничават ми правата.. Ха ха ха. Да ходим на протест

97

Препатил

преди 2 години

Няма да си ги инжектираме тези ***.Ако трябва и правителството ще пада. Не ми пука!!

96

скомно мнение

преди 2 години

Сертфикатите са добри но се въвеждат по изключително некадърен начин Този министър-бивш антиваксър трябва да се разкара незабавно

fallback