Снимка: БГНЕС

На 15 октомври след получен сигнал от "Гранична полиция" за петно до заседналия кораб "Вера Су", от екипа за наблюдение на МОСВ е извършена извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води: едната от ежедневен брегови пункт и една непосредствено до носа на кораба, предава Bulgaria ON AIR.

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността. В района се усеща силна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт.

За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителна агенция "Морска администрация". Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 1 месец

Няма страшно ,коката отдавна я извадиха ,сега чакат да потъне сам ,че то си има морски закони ,да ни осъдят че сме го потопили ние

83

Анонимен

преди 1 месец

Променен е цветЪЪЪТТТ за тези, които са ходили на училище и са висшисти ижурналисти, а не парашутисти. Полуграмотността ще погуби България. Ама лъ колко ни пукаааа!

82

Румен Злорадев

преди 1 месец

Няма страшно, ще се изпрати едно самолетче да пръсне отгоре синя боя !