Родители от Русе сигнализират за ниски температури в детските градини. Учителки предупреждават майките да обличат децата си по-дебело, тъй като парното в града все още не е пуснато. 
 
Елена разказва, че в детската градина, която посещава детето й, е студено. 
 
"Тази сутрин получих обаждане от въпросната госпожа на въпросната детска градина да занеса на детето ми утре суитшърт, елек или жилетка понеже е студено в самата детска градина. Зададох въпроса – "Нали има климатик?" – и тя каза, че се пуска за час-два, но не може да се отопли самата стая", каза тя пред Bulgaria ON AIR.
 
От община Русе отговориха, че подобни сигнали от родители не са постъпвали при тях. 
 
"Всички детски градини, които са с отопление към "Топлофикация – Русе" могат да подават заявления за предсрочно пускане на отоплението в техните образователни институции. Към настоящия момент вече има пуснато парно в няколко детски градини, поетапно. Иначе парното следва да бъде пуснато след 25 октомври", обясни началникът на отдел "Образование, спорт и младежи дейности" в община Русе Таня Тодорова. 
 
"В детската градина в едната сграда започна пускането на парното, но там е и по-топло, понеже е санирана. Ние в групите имаме климатици, те са пуснати, температурата ежедневно се проверява по няколко пъти. Температурата е 22-23 градуса, което е в нормите", обясни директорът на ДГ "Чучулига" Скарлет Гвоздейкова.  
 
За да започне пускането на парното в града, трябва в 3 последователни дни среднодневните температури да не надвишават 12 градуса.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase