Снимка: Pixabay
fallback

"Ако на някой му се струва скъпо парното, има и доста по-скъпи начини на отопление. Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените", коментира  пред БНР Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Oще по темата

Поскъпването на парното може да се случи от 1 януари, дотогава ще действат сегашните цени, подчерта той.

Георгиев посочи, че дългосрочната прогноза за времето се изготвя от БАН и ако има необходимите метеорологични условия, "Топлофикация" е длъжна да пусне парното. Той припомни, че три дни температурите не трябва да надвишават 12 градуса.

"Най-важно е през лятото да са направени ремонтите на топлофикационните съоръжения и тези пари са признати от КЕВР в ценовите заявления. Топлофикационните дружества извършиха ремонтите. Инвестиции се правят, когато е намерено финансиране и когато е сигурно, че тези инвестиции ще се върнат", обясни експертът и подчерта, че ако се спестят пари от ремонти, при авария през зимата може да бъдат загубени милиони. 

По думите на Кремен Георгиев "комплектът от плащане на равни годишни вноски и ежемесечно дистанционно отчитане е разковничето, което рано или късно ще се случи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 2 години

Нивото на икономическо развитие на България стигна до там, че вече тези топлофикации трябва да се затворят, защото цените им не съответстват на средните доходи на населението.

35

Анонимен

преди 2 години

До неанонимен т ъ п и я си ти, агента на Решетников назначава свое протеже, желателно от ДС и после куклата на конци управлява. Дааааа определено прилича на ПАРЛАМЕНТАРНА република, или поне за м а ло у мните к о муняги е така.

34

Гражданин

преди 2 години

Най-евтино излиза като ида в гората с каруцата да си насека дърва.

fallback