Снимка: БГНЕС
Трима чужденци, заемали отговорни позиции в завод "Арсенал" в Каназлък, са били арестувани, съобщи МВР.
 
Спецоперацията е организирана след подаден на 3 октомври сигнал за липса на конкретни изделия от "Арсенал". Липсвали са и документи, които съдържат информация, представляваща интерес за български и чужди конкурентни фирми.
 
На трудови договори в завода са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка на 59 години, както и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността и на тримата е била свързана с иновативни технологии, които обезпечават продукцията на дружеството.
 
Тримата работници са били в неплатен отпуск до 17 септември. След това изобщо не са се явили на работа. Справка та задграничните им пътувания показала, че са влезли в страната на 2 октомври с леки коли, били са в Казанлък и след това са си тръгнали.
 
На 5 октомври тримата и автомобилите им са били засечени на ГКПП "Кулата". Задържани са за срок до 24 часа.
 
В автомобилите им са открити книжа и вещи, които най-вероятно са свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. 
 
Вече има изготвени постановления за принудително довеждане на лицата.
 
Очаква се да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и да бъдат привлечени като обвиняеми.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 месец

Типична простотия в стил ДАНС и ГДБОП! Тезата е удобна, но не е вярна. Първо трябва да се види какво им пише в договорите на тези въпросните. Ако се окаже, че те са внесли технологична иновативновност в производството България може да бъде съдена отново за нарушаване на човешките права за пореден път!

14

абе завод 10

преди 1 месец

на арсенал машините за производство са за руски изделия и да щат поточни линии за американски снайпери няма а за руски снайпер има друго не могат да произвеждат , кого да вигнат ако искат иновации по машините пак разработки от американското посолство

13

леле

преди 1 месец

в какво са обвинени или пак спец акция на козяк , за дойде сина на байдан като в украйна, те американците с големи темпове затриха украйна е и на тоя зеленски тия дни излязоха офшорните сметки , ама тук мъчат