Снимка: БГНЕС
fallback

Жители на кв. "Столипиново" в Пловдив масово отказват да се преброят. Причината-слухове за конспиративни теории и страхове, че събирали данните им за списъци за масова ваксинация, предава Нова тв.

В квартала живеят над 60 000 души. Към момента електронно са се преброили едва 3% от тях. По тази причина се налага преброителите да тропат на вратите и да разпитват обитателите на домакинствата. Преброителите апелират хората в квартала да подходят с доверие към тях.

"Видят ме и бягат. Скриват се, не излизат навън. 20 минути им обяснявам какво е преброяване и накрая ме гонят", обяснява Красимир Ангелов.

Oще по темата

Един от аргументите, с които в "Столипиново" отказват преброяването, е притеснението им, че ще бъдат поставени в списъци за масова ваксинация срещу коронавирус.

В целия Пловдив електронно вече са се преброили 48% от жителите.

"Като цяла преброяването на територии с компактно малцинствено населени е трудно", коментира Магдалена Костова, директор на дирекция „Демографска и социална статистика” в НСИ. "Със съдействието на МВР и районното управление вече нещата вървят добре, голяма част от населението е преброено", обясни още Костова.  Тя обясни и за случая в Перник, при който мъж стреля по преброителка.

"Сезирано е районното управление. Много неприятен случая. Не може с всеки преброител да ходи полицай", каза Костова.

"Тя е опитала да се легитимира от далеч, но мъжът е стрелял. Много е изплашена", заяви Магдалена Костова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 2 години

Е що да е конспиративно, след преброяването да ги ваксинират или поне така ще го наречем мероприятието

145

Анонимен

преди 2 години

Римляните винаги са били висшата класа от древността. За тях закони не важат. Скоро ще ни минат по численост и България ще стане новата Индия.

144

@ Германец | Duchess

преди 2 години

Ето още нещо интересно за теб. Потърси стряницата на Dr. Guntram Zimmermann, Hausarztpraxia Tübingen и прочети какво пише относно ваксините.Още нещо. Германец можеш да се наречеш само със завършени основно, средно и висше образование в Германия. Аз ги имам и трите и въпреки това не бих се нарекла никога германка. Никога. Аз съм българка, а предците ми (поне пра-дедите) са били селяни - виждаш ли разликата между нас? Такива като теб са утайката на всяко общество. Нямате чест, а сте надменни.

fallback