Снимка: БГНЕС
Бракониер на дърва катастрофира с краден камион в гората край село Боровци и избяга. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана, предаде в. Монитор.
 
Служители на държавното горско стопанство в Берковица са подали сигнал за незаконната сеч е получен в полицията към 13 часа във вторник. Изпратените полицаи и горски служители забелязали товарен автомобил "ГАЗ 66" с ловешка регистрация в имот в местността „Кършията“, който се движел към село Боровци. 
 
Камионът пред очите им катастрофирал на черен път като се блъснал в дърво. Водачът на автомобила успял да избяга. Самоличността му все още не е установена.
 
При извършена проверка в имота са открити натрупани купчини с прясно отсечени 7 пространствени кубически метра дърва за огрев от вида цер и благун, без поставена на тях и на пъновете им контролна горска марка. Извършен е оглед на незаконно отсечените дърва, както и на товарния автомобил.
 
Същия следобед на тел. 112 жител на село Смоляновци подал сигнал, че е откраднат камионът му "ГАЗ 66" с ловешка регистрация. 
 
По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase