Снимка: БГНЕС
fallback

Бургаският административен съд отложи делото срещу Регионалната екоинспекция в града, което е започнато във връзка с казуса със строителството в местността „Алепу“, съобщи БГНЕС.

 
Становището на прокуратурата е, че екоинспекцията в нарушение на Закона, е съгласувала строителния проект без оценка за въздействия върху околната среда. Бургаският административен съд даде ход на делото и го отложи, защото вещите лица не са изготвили назначената комплексна съдебно –техническа експертиза. 
 
Прокурорът по делото Андрей Червеняков обясни, че сега трябва да се установи дали има наличие на свлачищен процес.
 
"За който, според нас, е било задължително провеждането на процедура по ОВОС, която не е извършена. Предмет на експертизата е именно изасняването на този въпрос. Компетенцията на съда е тази, която е регламентирала и 16 формулирани въпроса към вещите лица, които следва да дадат обективно заключение," каза Червеняков.
 
Следващото заседание по делото е насрочено за 23-и ноември. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

.!.

преди 2 години

Мдам мяза си на подпорен хотел! Даже се вижда и вулкана малко по назад дето е предизвикал калното свлачище! Дам! Нема ко да се лъжем там даже се виждат и местата на поне още 5 6 свлачища за които ще са необходими поне 30 подпорни хотела! Мдам! Ако питаш тия подкупни продажни гуйна, даже може и подпорен паркинг да се направи! А най лошото е, че справедливост чрез съд тука в БГ нам от вече над 30г!!!!

2

Анонимен

преди 2 години

Както и да го гледам-това си е подпорна стена с две липи отпред....

1

Анонимен

преди 2 години

Много станаха на клона иначе при подходяща оферта и свлачище ще се появи, даже и кални потоци ще плъзнат.

fallback